E-MAIL openhuis@desloep.be ///// TEL (+32)92343858 ///// FAX (+32)92340455 ///// Bevelandstraat 26, B-9000 Gent 

  • w-facebook
  • w-googleplus

© 2013 by vzw De SLOEP

ONTHAAL

 

Op weekdagen kunnen gezinnen van 10 u tot 12 u (behalve op woensdagvoormiddag) in De SLOEP terecht met vragen problemen of met hun verhaal. Aan de hand van vraag- en aanbodverheldering wordt nagegaan of ouders met hun hulpvraag in De SLOEP op ‘de juiste plek’ zijn en welke ondersteuning wij kunnen bieden. Vaak worden ouders begeleid doorverwezen naar andere diensten en zo nodig worden afspraken gemaakt rond opvolging.

 

Op dinsdagnamiddag kunnen ouders uit de wijk Dampoort

en Sint - Amandsberg tussen 13 u 30 en 16 u terecht in de Witte Molenstraat 91, naast het consultatiebureau van Kind en Gezin.

 

GEZINSONDERSTEUNING

Gezinnen die aangeven dat ze met verschillende problemen te maken hebben en hulp nodig hebben om hun situatie te verbeteren, trachten wij in eerste instantie door te verwijzen naar een gepaste hulpverlening. Als we niet kunnen doorverwijzen - wat vooral het geval is bij mensen zonder papieren, dakloze gezinnen of ouders met negatieve ervaringen in de hulpverlening - nemen we zelf de gezinsondersteuning op. Belangrijke methodieken in de ondersteuning zijn: doorverwijzing en opvolging, bemiddeling en zorgafstemming.

 

 

GO BETWEEN

In samenwerking met verschillende partners (VDAB, Dienst Werk Stad Gent en de Stedelijke Integratiedienst Gent) bouwt de SLOEP mee aan de brug naar werk met dit werk-welzijnsproject. Ouders worden individueel met zorg toegeleid en opgevolgd in het traject naar werk.Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds.

Contactpersoon: Alcidia De Sousa (alcidia@desloep.be) 

In de kijker:

SYMPOSIUM 'PAPA HOORT ER OOK BIJ'

De SLOEP nodigt u uit op donderdagnamiddag 25 april 2019 voor een symposium over het thema vaderbetrokkenheid. Vzw De SLOEP zet al meer dan 10 jaar in op het beter bereiken en het op maat begeleiden van vaders, zowel individueel als in het groepswerk.

 

We hebben nu de eigen ervaringen rond werken met vaders en deze van experten gebundeld in een boek, geschreven door de Gentse auteur Tina De Gendt met als titel ‘Papa hoort er ook bij’. Dit boek is afgewerkt met foto’s van de Gentse fotograaf Wouter Rawoens.

Het boek wordt die dag voorgesteld, samen met een korte documentaire van de hand van regisseur Alexander Decommere onder het peterschap van de Gentse regisseur Kadir Balci.

 

Naast de voorstelling van het boek en de documentaire, organiseren we ook een expertenpanel rond dit onderwerp: nl. Leen Dubois (woordvoerster Kind en Gezin), Redouane Ben Driss (psycholoog) , Jan Peeters (VBJK/UGent), Thomas Thys (Arteveldehogeschool), Nele Travers (EXPOO) en Arne Van Schoors (De SLOEP).

Inschrijven kan door te klikken op volgende link