ONTHAAL

 

Op weekdagen kunnen gezinnen van 10 u tot 12 u (behalve op woensdagvoormiddag) in De SLOEP terecht met vragen problemen of met hun verhaal. Aan de hand van vraag- en aanbodverheldering wordt nagegaan of ouders met hun hulpvraag in De SLOEP op ‘de juiste plek’ zijn en welke ondersteuning wij kunnen bieden. Vaak worden ouders begeleid doorverwezen naar andere diensten en zo nodig worden afspraken gemaakt rond opvolging.

 

Op dinsdagnamiddag kunnen ouders uit de wijk Dampoort

en Sint - Amandsberg tussen 13 u 30 en 16 u terecht in de Witte Molenstraat 91, naast het consultatiebureau van Kind en Gezin.

GEZINSONDERSTEUNING

Gezinnen die aangeven dat ze met verschillende problemen te maken hebben en hulp nodig hebben om hun situatie te verbeteren, trachten wij in eerste instantie door te verwijzen naar een gepaste hulpverlening. Als we niet kunnen doorverwijzen - wat vooral het geval is bij mensen zonder papieren, dakloze gezinnen of ouders met negatieve ervaringen in de hulpverlening - nemen we zelf de gezinsondersteuning op. Belangrijke methodieken in de ondersteuning zijn: doorverwijzing en opvolging, bemiddeling en zorgafstemming.

 

 

GO BETWEEN

In samenwerking met verschillende partners (VDAB, Dienst Werk Stad Gent en de Stedelijke Integratiedienst Gent) bouwt de SLOEP mee aan de brug naar werk met dit werk-welzijnsproject. Ouders worden individueel met zorg toegeleid en opgevolgd in het traject naar werk.Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds.

Contactpersoon: Alcidia De Sousa (alcidia@desloep.be) 

In de kijker:

Folder materiële hulp De SLOEP voor professionals
(18 juni 2020)

Onze topstagiaire Emilie ontwierp een handig digitaal boekje dat u van naaldje tot draadje uitlegt welke materiële dienstverlening we in huis hebben. Klik snel hier om meer te weten te komen! 

Vacature adjunct-coördinator (m/v/x/) (11 juni 2020)

Klik hier!

Update dienstverlening na de lockdown (11 mei 2020)

Sinds 11 mei kunnen cliënten op afspraak langskomen -mits rekening houdend met de geldende veiligheidsmaatregelen- in ons onthaal. De voorlopige dienstverlening in het onthaal ziet er als volgt uit:

Maandagnamiddag 13u-17u
Dinsdagnamiddag 13u-17u (Enkel werkonthaal)
Woensdagnamiddag 13u-17u
Donderdagochtend 10-12u
Vrijdagochtend 10-12u

Mogen wij jullie vragen om het liefst alleen te komen?
Gelieve te bellen voor een afspraak op het nummer 092343858.

E-MAIL openhuis@desloep.be ///// TEL (+32)92343858 ///// Bevelandstraat 26, B-9000 Gent 

  • w-facebook
  • w-googleplus

© 2013 by vzw De SLOEP