top of page

ONTHAAL 

 

Tijdens het onthaal kan men terecht met vragen, problemen of met hun verhaal. Aan de hand van vraag- en aanbodverheldering wordt nagegaan of ouders met hun hulpvraag in De SLOEP op ‘de juiste plek’ zijn en welke ondersteuning wij kunnen bieden. Vaak worden ouders begeleid doorverwezen naar andere diensten en zo nodig worden afspraken gemaakt rond opvolging.

Dampoort
 

Wittemolenstraat 89
9040 Sint-Amandsberg

Dinsdag 13u30-16u00


Wasstraat 118
9040 Sint Amandsberg
Donderdag
13u30-16u00

09 234 38 58

De SLOEP
Bevelandstraat 26

Maandag 13u30-16u

Dinsdag  13u30-16u

Donderdag 9u30-12u

 Vrijdag 9u30-12 u

​

09 234 38 58

Gezinsondersteuning

Gezinnen die aangeven dat ze met verschillende problemen te maken hebben en hulp nodig hebben om hun situatie te verbeteren, trachten wij in eerste instantie door te verwijzen naar een gepaste hulpverlening. Als we niet kunnen doorverwijzen - wat vooral het geval is bij mensen zonder papieren, dakloze gezinnen of ouders met negatieve ervaringen in de hulpverlening - nemen we zelf de gezinsondersteuning op. Belangrijke methodieken in de ondersteuning zijn: doorverwijzing en opvolging, bemiddeling en zorgafstemming.

 

​

Buddy bij de Wieg XL

Bij dit project worden een vrijwilliger en een kwetsbaar gezin (jongste kind jonger dan 2,5 jaar) aan elkaar gekoppeld. De eerste 1000 dagen zijn van groot belang voor de verdere groei en ontwikkelingskans voor een kind. Een buddy kan een kwetsbaar gezin in deze belangrijke periode bijstaan. De buddy wordt gezien als professionele vriend die het gezin een luisterend oor kan bieden, bepaalde noden opvangt, samen informatie zoekt en doorverwijst naar de geschikte dienst. 

​

Wil je graag een gezin aanmelden voor het project? Voel je er wat voor om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan en een gezin te begeleiden? Contacteer dan  hannah@desloep.be!

​

​

Jobteam Gent

In samenwerking met verschillende partners (VDAB, Dienst Werk Stad Gent en de Stedelijke Integratiedienst Gent) bouwt de SLOEP mee aan de brug naar werk met dit werk-welzijnsproject. Ouders worden individueel met zorg toegeleid en opgevolgd in het traject naar werk. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds.

​

Contactpersonen: Khadija Talibi                   khadija@desloep.be

                                    Romanie Vermaerke     romanie@desloep.be

bottom of page