E-MAIL openhuis@desloep.be ///// TEL (+32)92343858 ///// FAX (+32)92340455 ///// Bevelandstraat 26, B-9000 Gent 

  • w-facebook
  • w-googleplus

© 2013 by vzw De SLOEP

EENMAAL ANDERMAAL
ARTISTIEKE VEILING T.V.V. DE VADERWERKING

Op zaterdag 7 juli gaat er een artistieke veiling door in samenwerking met Kunst in het Geuzenhuis. Aftrap om 19 uur met een receptie.
Kijkdagen op: 1 juli (11u tot 18u) en 4 juli (18u tot 21u)

Dit alles in Santo, Oude brandweerpost, Peter Benoitlaan 78-80, 9050 Gentbrugge - Moscou.

Contact: Ben Benaouisse 0497464417

BENEFIETHAPPENING T.V.V. DE VADERWERKING

Op 9 juni om 17 uur wordt er een  benefiet tvv De SLOEP vzw georganiseerd in Ontmoetingscentrum Paranassus. 

Op het programma: Dinner and some shows:

Cat Whiskers Band

Les Pornographes

The Gipsy Wolves and Fapi Lafertin

Tickets 25 € pp (maaltijd + liveoptredens), of steunkaarten voor 10€, via overschrijving op BE22 0011 6693 4147 van Kathleen De Beer (veggie specifiek vermelden).

ONTHAAL OP WOENSDAGNAMIDDAG

Wegens onvoorziene omstandigheden zal het onthaal gesloten zijn op woensdagnamiddag en dit tot nader order.

De SLOEP dankt u voor uw begrip.

WOONONTHAAL IN De SLOEP

Wegens de grote vraag van onze gezinnen naar hulp om een woning te zoeken, zijn we recent gestart met woononthaal, dit met hulp van het burgerbudget. Hierbij gaan vrijwilligers onder professionele ondersteuning door De SLOEP en Groep Intro met onze gezinnen op zoek naar een huurwoning. 

START OUDERKOOKATELJEE

 

Op 20 april start een reeks Ouderkookateljee, in samenwerking met het wijkgezondheidscentrum Kapellenberg, onder begeleiding van een voedingsdeskundige. In elke sessie wordt er info gegeven rond gezonde voeding, opvoedingstips (hoe motiveer ik mijn kind om gezond te eten) en wordt er samen gekookt. De sessies zijn bedoeld voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en ouders uit de Dampoort en Sint-Amandsberg. De bereide voeding wordt meegenomen naar huis.

De data zijn 20, 27 april en 4 mei, van 9u tot 12u30 in het Buurtcentrum Sint-Amandsberg.

AMBASSADEURPROJECT

 

Samen met onze stagiaire ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting, Sofia, starten we met een nieuw project. We willen mensen uit de doelgroep die al een tijdje naar De SLOEP komen “ambassadeur van De SLOEP” laten worden. Wij moeten namelijk geregeld uitleg geven over de werking van De SLOEP bij andere diensten, bij hogescholen, …. En omdat we niet telkens over de doelgroep willen spreken, willen we hen ook aan het woord laten. We beginnen met uitleg over de werking van De SLOEP en eindigen met de ambassadeur aan het woord te laten. Het vluchtverhaal wordt kort verduidelijkt, hun leven in België en hoe ze in De SLOEP terecht gekomen zijn. Op 24 april komen we samen met alle kandidaat-ambassadeurs om hen hiervoor op te leiden en sterker te maken om zelf het woord te nemen voor een groep. We hopen dan ook om binnenkort een 5-tal ambassadeurs te hebben, elk met hun eigen achtergrond en verhaal, die we kunnen inzetten.

 

NIEUWS UIT De SLOEP