top of page

Oudergroepen

 

Moedergroep

Onze moedergroep brengt alle moeders uit De SLOEP samen, ongeacht hun afkomst of thuistaal. In de groep zullen verschillende thema’s aan bod komen, zodat er een ruime keuze is voor de moeders. De groep zal tweewekelijks doorgaan, afgewisseld door 4 groepswerkers die telkens in duo aanwezig zullen zijn. 

Contactpersonen: Jan-Maarten en Lindsey

Vadergroep

De vaderwerking van De Sloep brengt vaders met jonge kinderen van diverse afkomst samen. In overleg met de deelnemende vaders wordt een programma samengesteld dat info- en debatavonden rond opvoeding combineert met ontspannende activiteiten voor vaders en hun kinderen.

Bekijk onze documentaire 'Over Vaders'!

Contactpersonen: Jan-Maarten en Melanie

 

Klaar voor School

Het belang van een vroegtijdige en regelmatige deelname aan het kleuteronderwijs komt aan bod in individuele contacten met ouders én in al onze oudergroepen. We doen sensibiliseringsacties rond inschrijving en geven uitleg over het Gentse aanmeldingssysteem in ons onthaal, in onze oudergroepen en in verschillende consultatiebureaus en spelotheken binnen ons werkgebied. 

 

Contactpersoon: Sam

 

Babybabbel

Samen met de WGC's De Sleep en 't Vlot organiseert De SLOEP een oudergroep voor kersverse ouders en zwangeren. Elke babybabbel is in eerste plaats een gezellige samenkomst. Hierbij worden ervaringen en informatie uitgewisseld over thema's zoals borst-en flesvoeding, anticonceptie en de verzorging van de baby. We werken hiervoor samen met de verschillende professionals zoals vroedvrouwen,kinestisten,  verpleegkundigen , voedingdeskundigen, de Opvoedingswinkel...

Voor het programma van 2023 zie hier

Contactpersoon: Hanne

Spel & Ontmoeting

 

De SLOEP is bovenal ook een plek waar gezinnen met jonge kinderen welkom zijn. We bouwen aan een uitdagende en stimulerende omgeving waar ouders samen kunnen spelen met hun kinderen. Ze leren andere ouders kennen, kinderen leren samen spelen, de bengels kunnen spelen met nieuw en uitdagend speelgoed en ouders komen in contact met een waaier van opvoedingsstijlen.

 

Bambino

Om ouders en kinderen de kans te geven samen te spelen, met nieuwe en uitdagende elementen, organiseren we vanaf nu wekelijks een ontmoetingsmoment op dinsdagvoormiddag van 10u tot 12u in De SLOEP. Deze zijn specifiek gericht op ontmoeting tussen ouder en kind en gaan door terwijl er ook een consultatiemoment van Kind & Gezin gepland is.

 

Contactpersoon: Sam

Kristel Verbeke op bezoek bij Bambino!

Floraliën-05052022-1.jpg
Boy Playing with Abacus

dinsdag 10u-12u

Bambino

Spel & ontmoeting

Voor ouder en kindjes -2,5jaar

Uitdagende speelomgeving

Aerobics Class

woensdagnamiddag​: 2 groepen van 14u-15u en van 15u-16u

Dynamo

Sport voor vrouwen

Tips over gezond eten en leven

Opvang voor kinderen voorzien

Bible Lesson

vrijdagnamiddag van 13u-15u

Djuma

Nederlandse conversatie tafels

Workshops

Koffie & thee

bottom of page